الکتروپمپ

آریا صنعت وارد کننده انواع الکتروپمپ شامل انواع پمپ های کف کش، پمپ آب و فاضلاب، موتور پمپ، پمپ کارواش، لجن کش و سانتریفیوژ، پمپ های دنده ای، پلیمری و دیافراگمی. الکتروپمپ وسیله ای است که از آن برای به حرکت در آوردن سیالات شامل مایعات و گازها از طریق نیروی مکانیکی استفاده میشود. البته از الکتروپمپ در به حرکت در آوردن مخلوط مایع با ذرات جامد که چگالی ذرات جامد بالاتر از 1 باشد در مخلوط به مایع که معمولا آب است نیز استفاده میشود. هر چند از تمام پمپ ها برای انتقال سیال استفاده میشود اما ساز و کار آنها بسته به نوعی که دارند میتواند کاملا متفاوت باشد. برخی از انواع الکتروپمپ از حرکت دورانی اجزا برای انتقال سیال استفاده می کنند حال آنکه گونه هایی از الکتروپمپ از حرکت رفت و برگشتی به صورت پیستونی استفاده می کنند و انتقال سیال با فرکانس مشخصی صورت می پذیرد. الکتروپمپ ها دارای یک مکانیزم مکانیکی مشخصی هستند که اغلب یا دورانی است یا رفت و برگشتی.

الکتروپمپ ها چگونه دسته بندی می شوند

تنوع الکتروپمپ ها چه از نظر نیروی محرک، صنایع مصرف کننده، نوع و فرکانس کاری و سیالی که منتقل می کنند بسیار گسترده می باشد. از این رو دسته بندی های متنوعی از الکتروپمپ وجود دارد. اما یک دسته بندی کلی برای الکتروپمپ ها وجود دارد که عبارتست از الکتروپمپ شفت مستقیم، الکتروپمپ جاذبه و الکتروپمپ گردش ثابت. الکتروپمپ ها می توانند نیروی محرک بسیار متنوعی از نیروی دستی و بصورت منوال، نیروی الکتریکی و یا حتی نیروی باد داشته باشند. از نظر سایز نیز تنوع الکتروپمپ ها بسیار گسترده بوده و از سایز های میکروسکپی برای تجهیزات دارویی و پزشکی گرفته تا سایز های بسیار بزرگ برای صنایع سنگین و نیروگاه ها و کشتی ها تولید می شوند. از الکتروپمپ ها در صنایع سبک و سنگین با اهداف بسیار متنوعی از پمپاژ آب از چاه، فیلترینگ آب آکواریوم، فیلترینگ آب دریاچه ها و پاشش آب فواره ها، صنایع ماشینی و خودرو سازی برای تزریق سوخت و خنک کردن آب، در صنایع تولید انرژی برای پمپاژ روغن و گاز طبیعی و در برج های خنک کننده استفاده می شود. در صنایع پزشکی و دارویی از الکتروپمپ ها برای پروسه های بیو شیمیایی در تولید دارو و همچنین بعنوان جایگزینی اجزای بدن بالاخص در قلب مصنوعی استفاده میشود. آریا صنعت فروش انواع الکتروپمپ با مشخصات مکانیکی مختلف، استعلام قیمت و مشاوره خرید انواع الکتروپمپ برای مشتریان عزیز می باشد.

پمپ
الکتروپمپ
پمپ کف کش
الکتروپمپ کف کش
پمپ لجن کش
الکتروپمپ لجن کش
پمپ شناور
الکتروپمپ شناور
پمپ سانتریفیوژ طبقاتی
الکتروپمپ سانتریفیوژ طبقاتی
پمپ سیرکولاتور خطی
الکتروپمپ سیرکولاتور خطی
پمپ دیافراگمی
الکتروپمپ دیافراگمی
دوزینگ پمپ
الکترودوزینگ پمپ
پمپ بشکه کش یاتخلیه بشکه
الکتروپمپ بشکه کش یاتخلیه بشکه
پمپ پریستالتیک
الکتروپمپ پریستالتیک
پمپ پیستونی
الکتروپمپ پیستونی
پمپ دنده ای
الکتروپمپ دنده ای
لوب پمپ
الکترولوب پمپ
پمپ پلیمری
الکتروپمپ پلیمری
مونو پمپ
الکترومونو پمپ
پمپ روغن داغ
الکتروپمپ روغن داغ
پمپ اب و فاضلاب
الکتروپمپ اب و فاضلاب
پمپ اسلاری
الکتروپمپ اسلاری
بوستر پمپ
الکتروبوستر پمپ
پمپ آب خانگی
الکتروپمپ آب خانگی
پمپ اسید
الکتروپمپ اسید
پمپ گریز از مرکز
الکتروپمپ گریز از مرکز
پمپ آب صابون
الکتروپمپ آب صابون
پمپ استیل
الکتروپمپ استیل
پمپ سیرکولاسیون
الکتروپمپ سیرکولاسیون
پمپ طبقاتی
الکتروپمپ طبقاتی
پمپ انتقال مواد
الکتروپمپ انتقال مواد

دسته بندی اصلی الکتروپمپ ها

گستردگی الکتروپمپ ها بسیار گسترده می باشد و از این رو انواع مختلفی از دسته بندی برای الکتروپمپ ها بر حسب ساختار و فیزیک، نوع کاربری، توان، هد و دبی، متریال بکار رفته در تولید الکتروپمپ، برند های تولید کننده، قابلیت پمپاژ مایع یا مایع و ذرات جامد و دسته بندی های مختلف دیگری نیز تعریف شده اند. اما بطور کلی در دسته بندی الکتروپمپ ها دسته بندی بر حسب فیزیک پمپ که نقش مستقیم بر موارد دیگر مانند توان، قابلیت های پمپاژ مثل هد، دبی و ذرات معلق نیز دارد وجود دارند. این سه دسته اصلی شامل الکتروپمپ های سانتریفیوژ یا گریز از مرکز، الکتروپمپ های پیستونی و الکتروپمپ های دنده ای می باشد که در زیر به توضیح و مقایسه بیشتر آنها می پردازیم.


  • الکتروپمپ های سانتریفیوژ یا گریز از مرکز: پر مصرف ترین نوع الکتروپمپ ها که در شکل های مختلف و برای کاربری های مختلف تولید میشوند پمپ های گریز از مرکز هستند. بسیاری از انواع پمپ که خود تحت نام های دیگری دسته بندی میشوند در واقع نوعی پمپ گریز از مرکز هستند مانند پمپ اسید، مونو پمپ، پمپ سیرکولاسیون و ... الکتروپمپ های گریز از مرکز دارای یک پروانه دوار هستند که با گردش خود و انتقال سیال با سرعت بالا با داخل دیفیوزر و سپس شکست سرعت و تبدیل به فشار بالا عمل می کنند.
  • الکتروپمپ پیستونی: این دسته از الکتروپمپ ها دارای توان هد بسیار بالایی هستند و در واقع قدرتمند ترین نوع الکتروپمپ برای پمپاژ سیالات با ویسکوزیته بالا، ذرات جامد معلق و در هد بالا هستند.
  • الکتروپمپ دنده ای: این دسته از الکتروپمپ ها برای پمپاژ سیالات به میزان مشخص مورد استفاده قرار میگیرند و معمولا دبی کمی دارند

هر یک از الکتروپمپ های دسته بندی شده در بالا دارای مشخصات مکانیکی خاص خود بوده تولید جریان دائمی یا متناوب کرده و برای پمپاژ سیالات با مشخصات مکانیکی خاصی مناسب تر می باشد.

مفهوم هد و دبی الکتروپمپ ها چیست

مشخصه های مکانیکی بسیار متعددی برای الکتروپمپ ها می توان معرفی کرد که برخی از آنها نشان از توان و قدرت آنها و برخی دیگر نشان از مقاومت در برابر فشار، قابلیت ویسوزیته و مقاومت محیطی الکتروپمپ ها دارند. اما در بین تمامی این خواص و مشخصه های مکانیکی دو کمیت هد که دیمانسون آن متر m و دبی که دیمانسون آن متر مکعب در ثانیه m3/s است از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند. کمیت هد به معنای قابلیت ارتفاعی پمپاژ سیال می باشد که بر حسب متر محاسبه میشود. هر چه الکتروپمپ هد بالاتری داشته باشد دارای قابلیت های بالاتری برای پمپاژ سیال به ارتفاعات بالاتر دارد. دبی یا نرخ جریان سیال کمیت بسیار مهم دیگری است که بیانگر میزان حجمی سیالی است که الکتروپمپ در واحد زمان پمپاژ می کند. بالا رفتن دبی نشان از بالا رفتن توان حجمی الکتروپمپ دارد. در اغلب موارد دبی و هد بصورت برعکس عمل می کنند. بدین معنا که در اغلب موارد با بالا رفتن دبی جریان هد کاهش یافته و بالاعکس با بالا رقتن هد دبی جریان کاهش پیدا می کند. با توجه به نیاز صنایع مختلف به مشخصه های مکانیکی مختلف می توان در بین انواع الکتروپمپ موردی را که هم هد و هم دبی جریان مورد نیاز برای سیال در آن صنعت را دارا باشد با مشاوره مهندسی مناسب انتخاب نمود. هد را در Hand book ها معمولا با حرف H و دبی جریان را با Q نمایش می دهند.

دلایل از کار افتادگی الکتروپمپ ها

با توجه به تنوع بسیار گسترده الکتروپمپ ها بیان دلیلی واحد برای از کار افتادگی آنها بدون در نظر گرفتن مکانیزم کاری انواع الکتروپمپ میسر نمی باشد. اغلب دلایل ذکر شده برای از کار افتادگی الکتروپمپ ها برای پمپ گریز از مرکز که گسترده تری نوع الکتروپمپ را شامل میشود بیان می شود. با این حال دلایل کلی نیز برای بررسی از کار افتادگی هر نوعی از پمپ بصورت مشترک وجود دارد. منظور از کار افتادگی الکتروپمپ کاهش دبی خروجی، کاهش هد انتقال سیال، صداهای نا متعارف و پمپاژ سیال بصورت نا منظم و با ضربه می باشد. موارد مانند روشن نشدن الکتروپمپ اغلب ناشی از سوختن کیت الکتریکی و یا مشکل در سیستم برق رسانی الکتروپمپ می باشد که از اسکوپ بحث در اینجا خارج می باشد. اغلب زمانیکی الکتروپمپ ها در جریان سیال دچار مشکلاتی میشوند اولین موردی که بررسی میشود نشتی پپمپ می باشد که به سبب از بین رفتن سیل مکانیکی شده که نه تنها میزان دبی خروجی و هد را کاهش می دهد بلکه سبب آسیب به دیگر اجزای الکتروپمپ می شود. عیب یابی الکتروپمپ ها بصورت دقیق تر معمولا از روی یک چک لیست با در نظر گرفتن موارد متعدد صورت می پذیرد.


بررسی موارد از کار افتادی الکتروپمپ


  • در صورتیکه الکتروپمپ جریان سیال بصورت متناوب و غیر ثابتی را در خروجی دارد بدین معناست که در جریان ورودی و مکش ورودی سیال به داخل الکتروپمپ هوا وجود دارد و هوا از نقطعه ای به داخل پمپ مکش میشود.
  • در صورتیکه الکتروپمپ فشار سیال مورد نظر را در خروجی ندارد اغلب شیر ها و یا دریچه های ورودی و خروجی به سبب ایجاد رسوب تنگ شده اند. از دلایل دیگر این افت می تواند سرعت پایین یا توان پایین محرک یا الکتروموتور ها باشد. سایز نامناسب پروانه الکتروپمپ، خوردگی و یا شکستگی پروانه الکتروپمپ و اتصال نا مناسب الکتروپمپ در خط جریان سیال نیز می توانند از علل دیگر باشند.
  • در صورتیکه الکتروپمپ میزان مصرف انرژی بسیار بالا و راندمان انرژی کمی دارد دلایل مختلفی چون گردش نا مناسب پروانه، تفاوت وزن مخصوص سیال پمپاژ شده با وزن مخصوص سیال مشخص شده برای الکتروپمپ و یا تفاوت ویسکوزیته سیال پمپاژ شونده با ویسکوزیته تعریف شده برای الکتروپمپ می باشد.
  • در صورتیکه سیل مکانیکی الکتروپمپ در بازه های زمانی بسیار کوتاهی دچار شکست یا خوردگی می شوند اغلب کافی نبوده میزان NPSH از دلایل اصلی آن می باشد. خارج شدن شافت از محور اصلی، فشار بالای مکش، اتصالات نا مناسب بلبرینگ و یاتاقان، خارج شدن پروانه از حالت بالانس و خشک کار کردن الکتروپمپ می تواند از دیگر دلایل آن باشد.
  • در صورتیکه الکتروپمپ دچار لرزش های نا متعارفی در حین کار می شود دلیل آن می تواند متعدد شامل کافی نبودن NPSH موجود، گرفتگی و یا تنگ شدن دریچه های ورودی و خروجی، شکستگی پروانه یا خمیدگی یکی از پره ها، خارج شدن شافت مرکزی از محور اصلی، روغن کاری نا مناسب سیستم کوپلینگ، خارج شدن پروانه از حالت بالانس و نزدیک شدن سرعت کاری به فرکانس طبیعی الکتروپمپ می باشد.

در مورد الکتروپمپ هایی که با مواد خورنده صنعتی کار می کنند مانند پمپ اسید، پمپ پلیمری و پمپ انتقال مواد علاوه بر موارد یاد شده خوردگی و از بین رفتن اجزای داخلی که خود دلیلی برای ایجاد رسوب و بسته شدن دریچه ها نیز هستند می تواند از دیگر دلایل از گار افتادگی الکتروپمپ ها باشد.

قیمت الکتروپمپ

قیمت الکتروپمپ بسته به فاکتور های مختلف از 10 دلار برای الکتروپمپ های با فشار و توان کم مانند پمپ های سیرکولاسیون تا چند دو هزار دلار برای پمپ هایی از متریال با قیمت بالا و با توان های بسیار بالا و با قابلیت پمپاژ سیالات با ویسکوزیته بالا تغییر می کند. هر چند قیمت الکتروپمپ تابع فاکتور های متعددی است اما از میان انواع تعیین شده پمپ پیستونی به سبب اجزای متفاوت و گران قیمت و با قابلیت انتقال سیال با ویسکوزیته بالا و در هد بالا بالاترین قیمت و پمپ گریز از از مرکز با دارا یوبدن هد متوسط و پایین و اجزای کمتر قیمت مناسب تری دارد. اما در این میان می توان لیستی از فاکتور های موثر بر قیمت الکتروپمپ به شرح زیر تهیه نمود:


  • نوع الکتروپمپ: نوع الکتروپمپ تعیین کننده صنعت مصرف کننده، نوع جریان سیال انتقالی، قابلیت الکتروپمپ شامل هد - دبی - توان و قابلیت های حرارتی و انتقال مواد خورنده می باشد و مهمترین فاکتور در تعیین قیمت الکتروپمپ است.
  • قابلیت های الکتروپمپ: از نظر مکانیکی قابلیت های الکتروپمپ شامل هد، دبی جریان خروجی، فشار بالای کاری و قابلیت پمپاژ سیال با ویسکوزیته بالا و از نظر شیمیایی قابلیت کار با سیال در دمای بالا و انتقال سیالات خورنده و حلال ها را شامل شده و از فاکتور های مهم در قیمت الکتروپمپ ها محسوب میشود.
  • برند تولید کننده: برند تولید کننده نشانی از طول عمر و دوام الکتروپمپ، کیفیت و دقت کاری و عدم افت توان در سیکل های کاری متعدد است و قیمت الکتروپمپ در وهله سوم تابع این فاکتور قرار دارد. برند های تولید کننده ای مانند برتولینی ایتالیا، گراکو-هاسکی، KSB و برند های معتبر تولید کننده دارای قیمت بالایی هستند.

علاوه بر موارد یاد شده در شرایط خاص کاری که الکتروپمپ نیاز به استاندارد های خاصی باشد و یا در شرایط خاص مثل شرایط نشت گاز کار کند و نیاز به خواص ضد انفجاری باشد نیز این استاندارد ها و فراهم آوردن شرایط خاص کاری سبب بالا رفتن قیمت الکتروپمپ ها می شوند.

پمپ های آب شور دریایی چگونه کار می کنند؟

یکی از انواع الکتروپمپ که بر روی قایق های موتوری بسته می شود به پمپ آب شور معروف می باشد. پمپ آب شور در واقع به مکش آب دریا از یک سمت و خروج آن با سرعت بالا در سمت دیگر می پردازد. پمپ های دریایی آب شور را می توان در دسته پمپ های گریز از مرکز دسته بندی نمود چرا که دارای یک ایمپلر یا پروانه دوار هستند. بر خلاف پمپ های گریز از مرکز ساده که پروانه آنها از جنس استیل و یا پلیمری تولید می شود، ایمپلر پمپ آب شور از جنس لاستیکی و در واقع از ترکیبات پلیمری نئوپرین تولید می شود که دارای انعطاف بالایی است.

طراحی هوزینگ الکتروپمپ های آب شور قایق های موتوری بگونه ای است که انحنای هوزینگ در قسمت بالایی کم بوده و این امر سبب خم شدن پره های لاستیکی ایمپلر می شود. پره های ایمپلر پس از گذر از نقطعه بحرانی بالایی دوباره بصورت انعطافی باز شده و با ایجاد خلا مکش را در الکتروپمپ دریایی سبب می شوند. پره های ایمپلر این دسته از الکتروپمپ ها می توانند بصورت 3 پره الی 12 پره بوده و دارای یک توپی داخلی از جنس برنزی هستند. اتصال داخل توپی این الکتروپمپ ها بصورت تک خار و یا هزار خار صورت می پذیرد. تماس با آب شور دریا و انقباض و انبساط پره های ایمپلر این الکتروپمپ ها سبب می شود در طولانی مدت پره ها خشک و شکننده شوند. از معتبر ترین برند های تولید کننده این سری از الکتروپمپ ها برند جانسون و جابسکو می باشند.

TEL : 021-33116613 | 33961181
Fax : 021-33947858
Email: info [at] sanataria.ir
Web: www.sanataria.ir

© Copy right 2024 | All ights Reserved | Aria Sanat Corporation