پمپ پلیمری

پمپ پلیمری دسته ای از الکتروپمپ ها می باشد که از آنها برای پمپاژ اسید های رقیق و واد شیمیایی خورنده Corrosive استفاده میشود. پمپ پلیمری در دسته پمپ های گریز از مرکز قرار میگیرد که از طریق پروانه با افزایش سرعت جریان سیال و انتقال آن به داخل دیفیوزر سبب افزایش فشار خروجی می شود. از پمپ های پلیمری اغلب در کارخانجات صنایع غذایی و دارویی که نیاز به شستشو و استریلیزه کردن لوله، اتصالات و خط جریان مواد از رسوبات و مولد ها می باشد استفاده می شود. اسید های رقیق پمپاژ شده توسط پمپ پلیمری شامل اسید سولفوریک رقیق، اسید سیتریک رقیق، اسید کلردیریک رقیق و بسته به نوع رسوبات انواع اسید های دیگر است. شرکت آریا صنعت وارد کننده انواع پمپ پلیمری در شکل های مختلف گریز از مرکز و دیافراگمی در ایران می باشد.

مشخصات فنی پمپ پلیمری

ترکیبات شیمیایی بکار رفته در تولید پمپ پلیمری می بایست هم خاصیت ضد خورندگی داشته و هم در دماهای کاری مختلف قابلیت های خود را حفط کند. از این رو همانطور که از نام آن پیداست پمپ های پلیمری از ترکیبات مختلفی از پلیمر ها تولید میشوند. متریال های عمده بکار رفته در تولید این پمپ ها عبارتند از PTFE (پلی تترا فلورو اتیلن که یکی از برند های آن تفلون می باشد) ، Viton (ترکیب الاستومتریک لاستیک با فلوروپلیمر که علاوه بر پمپ پلیمری در تولید تورینگ ها و دستکش های ایمنی نیز استفاده میشود) ، PVDF (پلی ونیل ایدن فلورید یا پلی ونیل ایدن دی فلورید که یک فلورو پلیمر ترموپلاستیک غیر فعال است و بالاخص برای پمپاژ حلال های شیمیایی بسیار مناسب است) تولید میشود. پمپ های پلیمری علاوه بر ترکیبات بالا از جنس ترکیبی سرامیک سیلیکون نیز تولید میشوند. یکی دیگر از مقاوم ترین متریال بکار گرفته شده در تولید پمپ پلیمری با قابلیت مقاومت خوردگی در برابر 1800 ماده شیمیایی مختلف و پلاسما ها FFKM با برند Kalrez می باشد که نوعی پرفلورو الاستومتر می باشد. آریا صنعت ارائه دهنده مشاوره قبل از خرید انواع پمپ پلیمری به مشتریان عزیز می باشد.

پمپ پلیمری تک فاز BALDORپمپ پلیمری تک فاز BALDOR
|
60 L/min
موجود
پمپ پلیمری شیمی پمپپمپ پلیمری شیمی پمپ
|

موجود
پمپ پلیمری PVC نوع دیافراگمیپمپ پلیمری PVC نوع دیافراگمی
|
120 PSI
موجود
پمپ پلیمری Dubao چینپمپ پلیمری Dubao چین
|
200L/min
موجود
پمپ پلیمری لجن کش PVDFپمپ پلیمری لجن کش PVDF
|
8 L/min
موجود
پمپ پلیمری گراکو-هاسکیپمپ پلیمری گراکو-هاسکی
|
454 L/min
موجود
پمپ پلیمری مگنتیک Hendorپمپ پلیمری مگنتیک Hendor
|

موجود
پمپ پلیمری انتقال مواد HISپمپ پلیمری انتقال مواد HIS
|

موجود
پمپ پلیمری با PH بالاپمپ پلیمری با PH بالا
|

موجود
پمپ پلیمری JEE هندپمپ پلیمری JEE هند
|

موجود
پمپ پلیمری گریز از مرکز مگنتیکپمپ پلیمری گریز از مرکز مگنتیک
|

موجود
پمپ پلیمری توربینی مگنتیک PPپمپ پلیمری توربینی مگنتیک PP
|

موجود
پمپ پلیمری آب استخر Flowrateپمپ پلیمری آب استخر Flowrate
|

موجود

مقایسه پمپ پلیمری با پمپ های فلزی

پمپ های پلیمری که تحت نام پمپ های پلاستیکی نیز خوانده میشوند برای انتقال سیالاتی که سبب ایجاد خوردگی در پمپ های فلزی میشوند استفاده می شوند . پمپ پلیمری دارای مقاومت خوردگی بالایی بوده، ارزان قیمت تر بوده و وزن سبک تری نیز نسبت به پمپ های فولادی، چدنی و استیل دارند که از مزایای این دسته از الکتروپمپ ها محسوب میشود. اما در کنار مزایای چند عیب بزرگ نیز برای پمپ پلیمری در مقایسه با پمپ های فولادی می توان برشمرد. در وحله اول می توان به میزان مقاومت فشاری و یا تنسایل کششی پایین پمپ پلیمری نسبت به پمپ های فلزی اشاره نمود و در پی مقاومت کششی پایین هد پایینتر این پمپ ها. در وحله دوم مقاومت پایین پمپ پلیمری در برابر ضربه های مختلف در خط لوله جریان که ناشی از ایجاد حباب و پدیده کاویتاسیون و یا پدیده های دیگر بوجود می آید. در وحله سوم مقاومت حرارتی پایین پمپ پلیمری نسبت به پمپ های فلزی می باشد که در دماهای بالا به تدریج پلیمر ها خواص چسبندگی خود را از دست داده و تغییر شکل می دهند.

قیمت پمپ پلیمری

از انجا که قیمت مواد پلیمری بسیار پایین تر از فلزاتی چون استنلس استیل می باشد قیمت پمپ پلیمری نیز طبیعتا از پمپ های استیل می بایست پایین تر باشد. اما با توجه به اینکه مواد پلیمری دارای مقاومت حرارتی کم و مقاومت پایینی در برابر فشار سیال هستن طراحی پمپ پلیمری و ترکیبات بکار رفته در تولید آن نیز می بایست مطابق استاندارد های مناسبی انتخاب شوند. قیمت پمپ پلیمری تا اندازه زیادی تحت تاثیر نوع این پمپ ها می باشد چرا که پمپ پلیمری هم بصورت دیافراگمی تولید میشود، هم بصورت گریز از مرکز و حتی در مدل های دیگر با کاربری های مختلف. قیمت پمپ پلیمری از نوع دیافراگمی در سایز متوسط که از سیستم هوای فشرده برای پمپاژ استفاده می کند در صورتیکه محصول کشور چین باشد، با دبی متوسط 170 لیتر در دقیقه L/min و وزن تقریبی 13 کیلوگرم، دارای هد حداکثر 70 متر و ورودی 1 اینچ از نوع فلنج دار و تولید شده از جنس پلی پروپیلن در بازار جهانی حدود 200-250 دلار می باشد. این در حالی است که قیمت پمپ پلیمری از همین نوع دیافراگمی با بالا رفتن توان و فشار کاری و استفاده از ترکیبات PP/PVDF تا 1800 دلار نیز بالا می رود. قیمت پمپ پلیمری از نوع گریز از مرکز اغلب پایین تر بوده اما بسته به فشار و توان کاری و برند تولید کننده می تواند تغییر کند. بعنوان مثال قیمت پمپ پلیمری گریز از مرکز از نوع مگنتی 3 فاز محصول کشور چین و دارای هد حداکثر 6.7 متر، دبی خروجی حداکثر 86 لیتر در دقیقه، مقاوم در برابر اسید آلکال ها و برای پمپاژ سیال با دمای حداکثر 80 درجه سانتی گراد در بازار جهانی قیمتی حدود 100-120 دلار دارد.

نقاط قوت و ضعف پمپ های پلیمری

پمپ های پلیمری که به پمپ پلاستیکی نیز شناخته می شوند با بکارگیری مواد پلیمری تولید می شوند که دارای مولکول های بسیار سنگینی بوده و واکنش پذیری بسیار کمی دارند. واکنش پذیری پایین ترکیبات پمپ پلیمری سبب می شود که بدنه هوزینگ و پروانه های این سری از پمپ ها در تماس با اسید ها، باز ها و خورنده های صنعتی دارای واکنش پذیری اندک و چسبندگی سطحی بسیار پایینی بوده و از این رو از پمپ پلیمری بعنوان پمپ اسید یا پمپ مواد در انتقال مواد صنعتی استفاده بسیاری شود که از مزایای اصلی این سری از پمپ ها می باشد. علاوه بر این عدم چسبندگی سطحی پلیمر ها سبب می شود که رسوب و آلودگی نیز در سطح بسیار محدودتری در پمپ های پلیمری نسبت به پمپ های استیل و فلزی پدید آید.

پمپ های پلیمری با بکارگیری مواد پلاستیکی با فراوانی بسیار که از مشتقات نفتی هستند تولید می شوند، از این رو نه تنها به سبب دسترسی بالا قیمت پایین تری نسبت به پمپ های استیل دارند بلکه سبک تر بوده و مرحل تزریق و تولید آنها نیز ساده است. البته وزن پایین تر پمپ های پلیمری نیاز به اتصال محکم تر را نیز پدید می آورد چرا که بدون اتصال کامل بر روی سطح به سرعت بر اثر ارتعاش ناشی از عملکرد پمپ های دیافراگمی بر روی سطح حرکت می کنند.

شاید تنها عیب پمپ های پلیمری یا پلاستیکی محدودیت در دما و فشار سیال باشد. با توجه به اینکه ترکیبات پلیمری دمای ذوب نسبتا پایینی دارند و تحت دماهای بالای کاری به تدریج تغییر فرم پیدا می کنند، پمپ های پلیمری بالاخص تحت فشار های بالای کاری در هد های بالا با مشکلاتی روبرو هستند. از این رو از پمپ پلیمری اغلب برای انتقال سیالات در دمای محیط و در ارتفاع و یا هد حد متوسط که فشار متوسطی را پدید آورد استفاده می شود.

TEL : 021-33116613 | 33961181
Fax : 021-33947858
Email: info [at] sanataria.ir
Web: www.sanataria.ir

© Copy right 2024 | All ights Reserved | Aria Sanat Corporation