پمپ پیستونی

پمپ پیستونی نوعی الکتروپمپ با جریان مثبت می باشد بدین معنا که بر خلاف برخی گونه های الکتروپمپ مانند دنده ای تنها قابلیت پمپاژ در یک جهت را داشته و در جهت معکوس عمل نمی کند. پمپ پیستونی دارای طول عمر بسیار بالایی است و در صورتیکه برای جریان سیال مناسب استفاده شود برای سالها و حتی دهه های متمادی قابل استفاده است. این در حالی است که در صورت قرار گرفتن در جریان سیال و عدم استفاده از آن برای مدتی قطعات دچار راستیگ شده حرکت پیستون به سختی انجام شده و به اصطلاح پمپ پیستونی قفل میشود. از پمپ پیستونی زمانی استفاده میشود که حجم کم و دبی کمی از سیال می بایست با فشار زیادی پمپاژ شود. در پمپ پیستونی مخزن نگهدارند سیال در مرحله پمپاژ یک سیلنر است که در آن پیستون بصورت رفت و برشتی به انتقال سیال می پردازد. از این رو پمپ پیستونی را پمپ رفت و برگشتی با نام انگلیسی Reciprocating Pump می نامند.
به پمپ پیستونی( پمپ پلانجری)نیز می گویندکه فشار قوی از گروه پمپ جابه جایی مثبت بوده، که با رفت و برگشت پیستون درون سیلندر عمل پمپاژ را انجام می دهد.از این پمپ ها در مواردی که به فشار خروجی بالا (از 100 تا 1000 بار) نیاز می باشد، استفاده می شود. ازاین پمپ در ساخت آبپاش های فشار قوی و برای شستشو در مصارف مختلف مانند کارواش ودیگرصنایع استفاده می شودپمپ پیستونی دارای فشاری بالا و دبی پایین است .ازپمپ پیستونی در کارخانجات و کارگاه ها و صنایع استفاده می شود. این پمپ با توجه به کاربرد آن ها دارای مدل های متفاوتی می باشند. برای مثال در دستگاه های اب شیرین کن از پمپ های پیستونی استیل استفاده می شود و برای کارخانجات نوشیدنی های گازدار تولید می کنند از پمپ های پستونی آب گرم استفاده می شود.جنس پمپ های پستونی اکثرا از جنس برنج می باشند و در بعضی از مواقع از جنس آلومینیوم هم ساخته می شوند. آریا صنعت عرضه کننده مناسب ترین قیمت پمپ پیستونی همراه با مشاوره فنی قبل از خرید این محصول در ایران می باشد.
اجزا پمپ پیستونی :از سیلندر، پیستون، شیر ورودی و شیر خروجی پیستون به وسیله دسته ای که یک سوی آن بر روی چرخ دواری قرار گرفته است، در جهت بالا و پایین حرکت می نماید هنگام حرکت پیستون به طرف بالا ، دریچه خروجی در اثر مکش و نیروی ناشی از برگشت جریان از مجرای خروجی بسته شده و در اثر نیروی مکش ایجاد شده در داخل سیلندر ، دریچه ورودی باز و مایع به درون محفظه پمپ مکیده میشود هنگامی که پیستون به طرف پایین حرکت می نماید ، دریچه ورودی بسته شده و دریچه خروجی باز می گردد و سیال محبوس در محفظه و تحت فشار پیستون به مجرای خروجی انتقال می یابد تکرار این عمل سبب انتقال سیال از یک محل به محل دیگر می گردد. سیلندر باید به شکلی آب بندی شده باشد که مایع نتواند به خارج نشت نماید.



مشخصات فنی پمپ پیستونی

پمپ پیستونی بر خلاف پمپ گریز از مرکز یا پمپ دنده ای از نوع جریان ثابت نمی باشد و جریان در آن بصورت پریودیک و فرکانس دار منتقل میشود. بر خلاف پمپ های گریز از مرکز در انتقال سیال توسط پمپ پیستونی پدیده کاویتاسیون که عامل اصلی خرابی قطعات الکتروپمپ ها و ایجاد ضربات ناخواسته در خط لوله می باشد اتفاق نمی افتد. همچنین میزان راندمان کاری پمپ پیستونی نیز نسبت به پمپ سانتریفیوژ بالاتر می باشد. از پمپ پیستونی بیشتر در بویلر های آب که نیاز به پمپاژ آب با دمای بالا و فشار بالا می باشد استفاده میشود که استفاده از پمپ گریز از مرکز در این نوع کاربری تولید کاویتاسیون بالایی می کند. ساختار پمپ پیستونی بسیار ساده است مانند سیستم احتراق خودرو ها دارای یک پیستون که در یک سیلندر واقع شده است می باشد. بر روی بدنه این سیلندر دو دریچه متصل به لوله های جریان ورودی و خروجی می باشد. در حین افزایش دامنه پیستون یعنی در مرحله عقب رفتن فشار فضای داخل سیلندر کم شده دریچه ورودی باز شده و سیال به داخل سیلندر مکش میشود. زمانیکه پیستون به نقطه انقباض کامل رسید در یک لحظه مکش متوقف شده دریچه ورودی بسته شده و با حرکت پیستون به سمت انبساط فشار سیال دریچه خروجی پمپ پیستونی را باز می کند و سیال از پمپ خارج میشود. آریا صنعت وارد کننده پمپ پیستونی، خدمات مشاوره قبل از خرید پمپ پیستونی.

پمپ پیستونی برتولینی سری KKL3816پمپ پیستونی برتولینی سری KKL3816
|
37.7 L/min
موجود
پمپ پیستونی Bertolini 2755PSIپمپ پیستونی Bertolini 2755PSI
|
49.5 L/min
موجود
پمپ پیستونی با الکتروموتور برتولینی سری WBL1111پمپ پیستونی با الکتروموتور برتولینی سری WBL1111
|
11 L/min
موجود
پمپ پیستونی Green Hydraulicپمپ پیستونی Green Hydraulic
|
21 Gal/min
موجود
پمپ پیستونی رکسروت REXROTHپمپ پیستونی رکسروت REXROTH
|
210 L/min
موجود
پمپ پیستونی PARKERپمپ پیستونی PARKER
|
180 L/min
موجود
پمپ پیستونی HYDAC هایداک سری PPV100Sپمپ پیستونی HYDAC هایداک سری PPV100S
|

موجود
پمپ پیستونی YUKEN انگلستان سری ARپمپ پیستونی YUKEN انگلستان سری AR
|

موجود
پمپ پیستونی شافت خم Hydraپمپ پیستونی شافت خم Hydra
|

موجود
پمپ پیستونی خم Harsh انگلستانپمپ پیستونی خم Harsh انگلستان
|

موجود
پمپ پیستونی 60 فریم CATپمپ پیستونی 60 فریم CAT
|

موجود
پمپ پیستونی پر فشار NORTH RIDGEپمپ پیستونی پر فشار NORTH RIDGE
|

موجود
پمپ پیستونی دورانی NORTH RIDGE سری NR-RPPپمپ پیستونی دورانی NORTH RIDGE سری NR-RPP
|

موجود

مزایا و معایب پمپ پیستونی

پمپ پیستونی در دسته الکتروپمپ ها با راندمان کاری بسیار بالا و حدود 98% می باشند که می توانند در پمپاژ سیالات در بالاترین فشار ممکن نیز موثر باشند. با این وجود می توان سه مشکل یا عیب برای پمپ پیستونی در نظر گرفت. اولین مشکل پمپ پیستونی عدم جریان یکنواخت آن است. بدین معنا که در هر سیکل کاری چس از مرحله پمپاژ دریچه خروجی بسته شده، جریان سیال قطع شده و در مرحله مکش سیال به داخل محفظه سیلندر مکش میشود. یعنی در مرحله مکش جریان خروجی بطور کلی قطع میشود. مشکل دوم پمپ پیستونی آلودگی صوتی بالای آن در مقایسه با دیگر الکتروپمپ ها بالاخص پمپ گریز از مرکز می باشد. مشکل دیگر پمپ پیستونی نیاز آن به متعلقات گسترده برای فرایند پمپاژ است که این امر سبب سنگین شده نسبی پمپ پیستونی و بالاتر بودن قیمت آن نسبت به دیگر پمپ ها می شود. با این وجود بکار گیری پمپ پیستونی در فشار های بالا تا 1000 bar بار در مقایسه با حداکثر فشار کاری پمپ گریز از مرکز که 20 بار و پمپ دنده ای که 200 بار است امری ضروری به نظر میرسد. خاطر نشان می کنیم که نرخ جریان سیال یا دبی پمپ پیستونی در بالاترین میزان نیز به دبی پمپ گریز از مرکز با توان بالا نمیرسد و میزان حداکثر 1500 لیتر در دقیقه را دارد.

قیمت پمپ پیستونی

پمپ پیستونی دارای بالاترین هد انتقال سیال در میان دیگر الکتروپمپ ها بوده و میزان فشاری که ایجاد می کند نیز بسیار بالاست. از این رو جنس بدنه و استحکام و تنسایل بکار رفته در تولید پمپ پیستونی بسیار بالا بوده و به تبع آن قیمت پمپ پیستونی نیز در میان انواع الکتروپمپ بالاتر می باشد. علاوه بر این از آنجا که پمپ پیستونی بر خلاف انواع دیگر پمپ که با الکتروموتور به حرکت در می آیند دارای متعلقات حرکتی متنوع تر گران قیمت تر و پیچیده تری می باشد و از این رو بطور کلی قیمت پمپ پیستونی و قیمت متعلقات وابسته به آن بالا می باشد. با این وجود توان بسیار بالای پمپ پیستونی چه از لحاظ فشار چه از لحاظ هد ایجاد شده آن را بعنوان تنها آپشن در برخی صنایع و کاربری های صنعتی تبدیل نموده است. قیمت پمپ پیستونی تا اندازه زیادی تحت تاثیر برند تولید کننده نیز می باشد. برند های معتبر جهانی تولید کننده پمپ پیستونی مانند زاور دانفوس، رکسروت و بوش دارای قیمت های بسیار بالا و البته کیفیت برتر نیز می باشند. بعنوان مثال پمپ پیستونی رکسروت REXROTH از نوع AC با توان متوسط حدود 1200 دلار قیمت دارد. و یا قیمت پمپ پیستونی بوش با بدنه فولادی با سرعت 2000 دور در دقیقه و ولتاژ 440 ولت اتوماتیک تک فاز با دبی جریان 40 لیتر در دقیقه قیمتی بالاتر از 1300 دلار در بازار جهانی دارد.

اجزای تشکیل دهنده پمپ پیستونی

پمپ پیستونی برای اینکه عملکرد و سیکل کاری خود را بطور کامل تکمیل نماید دارای اجزای مشخصی می باشد. بخشی از این اجزا از قطعات درونی پمپ پیستونی محسوب می شوند و برخی دیگر جهت اعمال حرکت و در کل تکمیل فراند پمپاژ آن مورد استفاده قرار می گیرند


  • سیلندر : بخش اصلی پمپ پیستونی یک سیلندر بصورت بوش فولادی می باشد که نگهدارنده اجزای داخلی پمپ پیستونی است. بوش سیلندر بر حسب سیکل های کاری برای انواع و توان های مختلف دارای حجم متفاوتی است. سیلندر پمپ پیستونی در یک طرف که پروسه فشرده سازی در آن انجام می گیرد بسته و در طرف دیگر که دسته شاتون به آن متصل می شود باز می باشد.
  • پیستون: عمل فشرده سازی در داخل پمپ پیستونی در داخل محفظه سیلندر توسط پیستون که در واقع یک استوانه متصل به شاتون می باشد صورت می گیرد. پیستون ها بر حسب سایز سیلندر و توانایی کاری مورد نیاز استفاده می شوند و اغلب دارای جنس فولادی و یا آلیاژی هستند.
  • سوپاپ یا ولو ورودی: سوپاپ ورودی در داخل محفظه سیلندر بگونه ای طراحی شده است که در زمان مکش یعنی زمانی که پیستون به سمت بیرون سیلندر حرکت می رود باز شده و سیال جهت تراکم و پمپاژ به داخل پمپ پیستونی مکش می شود.
  • سوپاپ خروجی یا تخلیه: از نظر شکل دقیقه شبیه به سوپاپ مکش ورودی می باشد و در زمان پمپاژ سیال توسط پمپ پیستونی باز می شود تا سیال با فشار از داخل پمپ تخلیه شود.

پمپ پیستونی دارای متعلقات بسیار متعددی جهت افزایش توان شامل دبی و هد می شود که بسته به تکنولوژی تولید می تواند متفاوت باشد. برخی از پمپ های پیستونی بصورت مگنتیک و بدون شاتون عمل می کنند بدین ترتیب که پیستون در داخل محفظه سیلندر از طریق میدان مغناطیسی جابجا می شود.

آسیب شناسی پمپ پیستونی

پمپ های پیستونی یکی از حساس ترین نوع پمپ ها در صنایع می باشند که راندمان کاری آنها تا اندازه زیادی تحت تاثیر شرایط کاری آنها می باشد. یکی از مهمترین آسیب های وارده به پمپ های پیستونی سایش اجزای داخلی پمپ می باشد. از آنجایی که عملکرد و انتقال سیال در پمپ های پیستونی طی فرایند مکش و پمپاژ با حرکت یک پیستون در داخل سیلندر انجام می گیرد، ورود آلاینده ها به محفظه سیلندر و ایجاد سایش سطحی بین اجزای متحرک پمپ پیستونی از مهمترین عوامل تخریب و کاهش طول عمر این سری از پمپ های صنعتی محسوب می شود.

بر خلاف برخی نمونه های پمپ مانند پمپ های دیافراگمی که عملکرد پنوماتیک داشته و انتقال سیال در آنها هم در هد بالا و هم با قابلیت پمپاژ سیالات با ذرات جامد معلق صورت می گیرد، پمپ های پیستونی عملا در پمپاژ سیالات پاک مورد استفاده قرار می گیرند. در بسیاری از کاربری ها پیش از ورود سیال به پمپ پیستونی از انواع فیلتر های سلولزی و یا فیلتر های استوانه ای با مش فلزی برای جذب سنگریزه ها و ذرات جامد معلق در سیال استفاده می شود.

از دیگر دلایل آسیب پمپ های پیستونی که البته در مورد هر نوع پمپ دیگری مطرح است پمپاژ سیالات با قابلیت خورندگی بالا می باشد. بر خلاف پمپ های گریز از مرکز و پمپ های دیافراگمی که قابلیت تولید آنها از جنس پلیمری با قابلیت پمپاژ اسید ها و سالات خورنده وجود دارد، پمپ پیستونی تنها در آلیاژ های فولادی و در برخی موارد آلیاژ های سخت شده استیل و یا آلومینیوم مورد استفاده قرار گرفته و قابلیت تولید پمپ پیستونی از مواد پلیمری برای انتقال اسید ها وجود ندارد.

TEL : 021-33116613 | 33961181
Fax : 021-33947858
Email: info [at] sanataria.ir
Web: www.sanataria.ir

© Copy right 2024 | All ights Reserved | Aria Sanat Corporation