پمپ گریز از مرکز

پمپ گریز از مرکز یا سانتریفیوژ که برای انتقال مایعات از آن استفاده میشود به پمپ پروانه ای نیز معروف می باشد و جزو الکتروپمپ های پر کاربرد با هد و دبی بسیار متغیر می باشد. پمپ گریز از مرکز معمولا به سبب دبی انتقال بسیار بالا، قابلیت تطابق مریال و ساختار در برابر مواد خورنده، پتانسیل های ترکیبی و طراحی مکانیکی ساده در صنایع مختلف مانند صنایع آب و فاضلاب، کشاورزی، نفت و بنزین و پمپاژ های صنایع پتروشیمی مورد استفاده قرار می گیرند. مبنای کار پمپ گریز از مرکز انتقال مایعات از طریق تبدیل انرژی سینتیک دورانی به انرژی هیدرو دینامیکی می باشد. انرژی سینتیک دورانی معمولا توسط یک الکتروموتور تامین میشود. مایع در بدو ورود به پمپ گریز از مرکز در راستای شافت دوار از پشت پروانه وارد شده و تحت گردش پروانه و نیروی گریز از مرکز شتاب حرکت آن افزایش پیدا کرده و با حرکت شعاعی وارد یک محفظه دیفیوزر میشود و با افزایش فشار از این محفظه خارج میشود. آریا صنعت واد کننده انواع پمپ گریز از مرکز در گرید های مختلف در ایران می باشد.

مشخصات فنی پمپ گریز از مرکز

پمپ گریز از مرکز نیز مانند انواع دیگر توربوماشین ها و الکتروپمپ ها بر مبنای قانون دوم نیوتن مبنی بر تبدیل ممنتوم زاویه ای عمل می کند. بر طبق این قانون تغییر در ممنتوم زاویه ای برابر با مجموع ممنتوم های خروجی می باشد. ممنتوم های زاویه ای در ورودی و خروجی، یک گشتاور خارجی ناشی از حرکت الکتروموتور و ممنتوم های اصطکاکی ناشی از تنش برشی بر پروانه و دیفیوزر پمپ گریز از مرکز وارد می شوند. در پمپ های گریز از مرکز نقش پروانه یا ایمپلر افزایش سرعت حرکت مایع می باشد. با ورود مایع به دیفیوزر در خروجی پمپ گریز از مرکز دیفیوزر سرعت مایع را کاهش و فشاز آن را افزایش می دهد که یکی از قوانین مکانیک سیالات می باشد. بدین معنا که در جریان سیالات زمانیکی سطح مقطع عبور سیال کاهش پیدا می کند سرعت افزایش و فشار کاهش می یابد و برعکس با افزایش سطح مقطع عبور سرعت کاهش و فشار افزایش پیدا می کند و سرعت و فشار در جریان مایعات نسبت عکس دارند. آریا صنعت ارائه دهنده مشاوره قبل از خرید پمپ گریز از مرکز، مشاوره فنی انتخاب نوع، توان و برند پمپ گریز از مرکز در ایران می باشد.

پمپ گریز از مرکز KSB آلمانپمپ گریز از مرکز KSB آلمان
|
716 m3/h
موجود
پمپ گریز از مرکز KAWAMOTO سری GE-G-2Mپمپ گریز از مرکز KAWAMOTO سری GE-G-2M
|
3600 rpm
موجود
پمپ گریز از مرکز استیلپمپ گریز از مرکز استیل
|
10.8 m3/h
موجود
پمپ مگنتی گریز از مرکز CM MAGپمپ مگنتی گریز از مرکز CM MAG
|
35 m3/hr
موجود
پمپ آب گریز از مرکز خطی چینی ISWپمپ آب گریز از مرکز خطی چینی ISW
|
335 HP
موجود
پمپ گریز از مرکز دوغاب با بدنه استیلپمپ گریز از مرکز دوغاب با بدنه استیل
|
6.3 m3/h
موجود
پمپ گریز از مرکز استریم STREAM سری SPPپمپ گریز از مرکز استریم STREAM سری SPP
پمپ استریم STREAM
| STREAM
20 m3/h
موجود
پمپ گریز از مرکز استریم STREAM سری SENپمپ گریز از مرکز استریم STREAM سری SEN
پمپ استریم STREAM
| STREAM
250 m3/h
موجود
پمپ گریز از مرکز استریم سری SCPپمپ گریز از مرکز استریم سری SCP
پمپ استریم STREAM
| STREAM
100 L/min
موجود
پمپ گریز از مرکز استریم STREAM سری SDKپمپ گریز از مرکز استریم STREAM سری SDK
|
560 L/min
موجود
پمپ گریز از مرکز با قابلیت مکش خشکپمپ گریز از مرکز با قابلیت مکش خشک
|

موجود
پمپ گریز از مرکز عمودی خطی با قابلیت مکش خشکپمپ گریز از مرکز عمودی خطی با قابلیت مکش خشک
|

موجود

مزایای پمپ گریز از مرکز

یکی از مهمترین مزایای پمپ گریز از مرکز عدم وجود نشتی در آنهاست چرا که اساسا پمپ گریز از مرکز فاقد سیل و آب بند می باشند. از مزایای دیگر پمپ گریز از مرکز توانایی آن در پمپاژ سیالات آسیب رسان مانند اسید ها هستند که با تغییر متریال هوزینگ و ایمپلر به سادگی صورت می پذیرد. علاوه بر آن پمپ گریز از مرکز دارای مصرف انرژی پایین و راندمان کاری بالا می باشد که به سبب نوع طراحی آن می باشد. پمپ گریز از مرکز بر خلاف بسیاری از انواع دیگر الکتروپمپ ها بگونه ای طراحی شده که انرژی بر اثر اصطکاک تماسی سطوح از دست نمی دهد و عدم سایش بین سطوح از خوردگی جلوگیری کرده طول عمر بالایی داشته و نیاز به حداقل سرویس می باشند.
پمپ های گریز از مرکز بر خلاف پمپ پیستونی که نیاز به یک موتور احتراق می باشد نیاز به متعلقات کمی داشته اوله از نظر قیمتی بسیار به صرفه هستند، ثانیا بسیار سبکتر بوده و بی صدا تر کار می کنند. بین پمپ گریز از مرکز و الکتروموتور یک فاصله کوچکی وجود دارد که اولا از انتقال حرارت موتور به پمپ جلوگیری به عمل می آید و ثانیا از ورود سیال پمپ به الکتروموتور ممانعت می شود. علاوه بر این پمپ های گریز از مرکز از یک سیستم کوپلینگ مغناطیسی استفاده می کنند که تحت فشارهای بسیار بالا جدا شده و یا می شکند. این امر از آسیب رسیدن به اجزای الکتروموتور جلوگیری می کند.

معایب پمپ گریز از مرکز

در پمپ گریز از مرکز همواره بخشی از انرژی به سبب مقاومت مغناطیسی از بین می رود. علاوه بر این سیستم کوپلینگ بکار رفته در اتصال این سری از پمپ ها با الکتروموتور تحت بارهای بسیار زیاد گاهی رد کرده و حتی می شکند. در صورتیکه سیال پمپاژ شده دارای پلیسه های فلزی باشد در طول زمان این پلیسه ها در نقطه پایینی پروانه جمع شده و سبب قفل شدن پمپ گریز از مرکز میشوند.
از نقاط ضعف پمپ گریز از مرکز می توان به فشار پایین خروجی این پمپ ها در مقایسه با پمپ پیستونی و هد پایین آنها اشاره نمود. مضاف بر موارد یاد شده راندمان کاری پمپ گریز از مرکز در انتقال سیالات با ویسکوزیته بسیار بالا و یا با ذرات جامد با قطر بالا پایین می آید. پمپ گریز از مرکز تا اندازه ای نیز در تولید پدیده کاویتاسیون که امری مخرب در جریان سیال می باشد نقش دارد.

قیمت پمپ گریز از مرکز

پمپ گریز از مرکز دارای تونع بسیار زیادی بیش از هر نوع الکتروپمپ دیگری از نظر متریال بکار رفته در تولید، توان کاری و دبی خروجی، سایز های ورودی و خروجی، متریال بکار رفته در تولید و برند های تولید کننده می باشد و از این رو قیمت پمپ گریز از مرکز یک واژه کلی برای یک رینج وسیعی از محصولات است. در بین تمام الکتروپمپ های تولید شده بیش از 60% کل آنها با وجود متریال و شکل های مختلف اما از نوع گریز از مرکز هستند. در توان های کاری برابر بطور معمول قیمت پمپ گریز از مرکز تولید شده از جنس استیل بالاتر از مورد پلیمری و قیمت پمپ گریز از مرکز پلیمری بالاتر از قیمت مورد مشابه چدنی می باشد. بعنوان مثال قیمت پمپ گریز از مرکز استنلس استیل تک پروانه با توان 370 واتو با قابلیت ایجاد دبی جریان سیال 280 لیتر در دقیقه L/min و دارای هد حداکثری 12.5 متر، 220 ولت با فرکانس 50 هرتز و با قابلیت پمپاژ اسید های رقیق ساخت کشور چین در بازار جهانی حدود حدود 300-350 دلار قیمت دارد. این در حالی است که قیمت پمپ گریز از مرکز تک پروانه چدنی با توان 5 اسب بخار و قابلیت پمپاژ سیال با دبی حداکثر 25 متر مکعب در ساعت m3/h < هد حداکثر 60 متر مناسب برای پمپاژ سیالات با ویسکوزیته پایین مثل آب تولید کشور چین در بازار جهانی حدود 80-100 دلار قیمت دارد. بدیهی است قیمت پمپ گریز از مرکز از نوع طبقاتی که از چند پروانه برای بالا بردن هد خروجی جریان استفاده می کند بالاتر می باشد.

جنس پروانه یا ایمپلر پمپ گریز از مرکز

مهمترین بخش از یک پمپ گریز از مرکز که بصورت متصل به یک شافت دوار قرار دارد پروانه یا ایمپلر پمپ می باشد. اشکال هندسی مختلفی از پروانه در ساختمان پمپ های گریز از مرکز مورد استفاده قرار می گیرند که برخی دارای یک صفحه بسته در پشت و برخی دیگر شبیه به پروانه فن ها و شکل باز دارند. در تولید پروانه یا ایمپلر پمپ گریز از مرکز اغلب از دو متریال مختلف که یکی از نوع فلزی و دیگری از نوع پلیمری است استفادذه می شود.

پروانه های فلزی پمپ گریز از مرکز در واقع از آلیاژ های استنلس استیل و در گرید 316 تولید می شوند. مقاومت سایشی و حرارتی از مشخصات مکانیکی این گرید و متریال از پروانه پمپ گریز از مرکز محسوب می شود. پروانه های استیل در تماس با آب و برخی اسید های رقیق مقاومت مناسبی در برابر زنگ زدگی از خوود نشان می دهند اما قابلیت پمپاژ اسید های قوی را نداشته به سرعت دچار زنگ زدگی می شود. از پروانه استیل در یک پمپ گریز از مرکز با هوزینگ استیل استفاده می شود و این سری از پمپ ها به سبب داشتن درصد بالایی کروم و نیکل در ترکیبات آلیاژی خود که فلزات گران بهایی هستند قیمت بالایی نیز دارند.

پروانه پلیمری پمپ گریز از مرکز از پلاستیک یا پلی پروپیلن تولید شده است. در مقایسه با پروانه های استیل این سری از ترکیبات پلیمری دارای مقاومت سایشی و حرارتی پایین تری بوده و در تماس با سیال بالاخص سیالاتی که دارای ذرات جامد معلق مانند سنگریزه ها هستند طول عمر کمتری دارند. از پروانه پلاستیکی اغلب در پمپ های گریز از مرکز پلیمری که به پمپ مواد نیز شناخته می شود استفاده می کنند. در واقع مولکول های سنگین پلاستیک بکار رفته در تولید این پروانه پمپ گریز از مرکز دارای چسبندگی مولکولی بسیار بالا و چسبندگی سطحی بسیار پایینی هستند. همین ویژگی سبب می شود که میل به ترکیب شیمیایی در این پروانه ها بسیار کم بوده و قابلیت پمپاژ سیالات حتی با قابلیت خوردگی بالا مانند اسید ها و باز ها را نیز داشته باشند.

TEL : 021-33116613 | 33961181
Fax : 021-33947858
Email: info [at] sanataria.ir
Web: www.sanataria.ir

© Copy right 2024 | All ights Reserved | Aria Sanat Corporation