دوزینگ پمپ

دوزینگ پمپ در واقع یک الکتروپمپ کوچک با قابلیت انتقال مثبت سیال است. دوزینگ پمپ ها برای پمپاژ و انتقال میزان کاملا مشخص و حجم کوچکی از مواد شیمیایی یا مکمل های دیگر در جریان آب و یا گاز طراحی شده است. دوزینگ پمپ این فرایند را ابتدا با مکش مقدار مشخصی ماده شیمیایی و یا مکمل به داخل یک محفظه یا چمبر و سبب تزریق آن به خط لوله جریان آب و یا گاز انجام می دهد. از دوزینگ پمپ ها در صنایع مختلفی مانند صنایع کشاورزی، دارویی و کارخانجات تولیدی استفاده میشود. آریا صنعت وارد کننده دوزینگ پمپ برای انتقال و پمپاژ مواد در خطوط جریان سیال می باشد.

محدوده دبی و فشار دوزینگ پمپ:
به طور کلی اکثر دوزینگ پمپ های مورد استفاده در صنعت دارای دبی های پائینی می باشند. هرچند در موارد خاص سازندگان بنا بر سفارش دوزینگ پمپ های با دبی بالا نیز تولید می کنند.
به طور معمول دبی این پمپ ها بین 1 Lit/min تا 10000 Lit/min و فشار کاری بین ‌10bar تا 2000bar متغیر می باشد. (البته در دبی های بالاتر به صورت سفارشی قابل ساخت بوده و همچنین امكان خرید خارجی توسط این شرکت مقدور می باشند.)
دبی این پمپ ها به طور دستی و یا اتوماتیک بین صفر تا حداکثر مقدار خود قابل تنظیم می باشند. البته دقت عمل آنها با توجه به دقتهای ساخت شركت سازنده ، متفاوت می باشد . به عنوان مثال اگر سازنده دقت دستگاه را 1٪ اعلام کرده باشد بدین معناست که در هر نقطه بین دبی 1 تا 100 درصد، ‌دقت دوزینگ پمپ مربوطه يكسان مي باشد.




مشخصات فنی دوزینگ پمپ

دوزینگ پمپ ها الکتروپمپ های کوچکی هستند که توسط الکتروموتور هایی با سایز کوچک و یا محرک های پنوماتیک به حرکت در می آیند. دوزینگ پمپ ها گاهی توسط کیت های کنترل خارجی و اغلب توسط کنترل کننده های داخلی که نقش تغییر نرخ جریان، قطع و وصل جریان، هشدار دهنده های گردش خشک و گاز زدا ها می باشد. آریا صنعت ارائه مشاوره خرید و مناسب ترین قیمت دوزینگ پمپ در ایران می باشد. دوزینگ پمپ ها بر حسب مدل و برند با مکانیزم های متفاوتی کار می کنند. با این حال اجزای تشکیل دهنده و مکانیزم کاری دوزینگ پمپ ها یکسان است و دارای اجزای مشخصی هستند که عبارتند از:



دوزینگ پمپ اتاترون Etatron سولنوئیدی DLXدوزینگ پمپ اتاترون Etatron سولنوئیدی DLX
|
20 L/H
موجود
دوزینگ پمپ اتاترون سری PKX دوزینگ پمپ اتاترون سری PKX
|
10 L/H
موجود
دوزینگ پمپ SEKO سری AMSدوزینگ پمپ SEKO سری AMS
|

موجود
دوزینگ پمپ EMEC سری AMS PHدوزینگ پمپ EMEC سری AMS PH
|

موجود
دوزینگ پمپ EMEC سری Kدوزینگ پمپ EMEC سری K
|

موجود
دوزینگ پمپ EMEC سری Tدوزینگ پمپ EMEC سری T
|

موجود
دوزینگ پمپ Grundfos سری DDAدوزینگ پمپ Grundfos سری DDA
|
200 L/h
موجود
دوزینگ پمپ SMART DIGITAL گراندفوسدوزینگ پمپ SMART DIGITAL گراندفوس
|
940 L/h
موجود
دوزینگ پمپ GRUNDFOS سری DMHدوزینگ پمپ GRUNDFOS سری DMH
|
1500 L/h
موجود
دوزینگ پمپ آب جوش SHIMGEدوزینگ پمپ آب جوش SHIMGE
|

موجود

کاربرد دوزینگ پمپ

دوزینگ پمپ صنایع غذایی:
در تولیدات نوشیدنی ها ، تزریق انواع آنزیم ، تزریق اسیدها جهت تنظیم PH، تزریق مواد ضد کف (Anti-Foaming) جهت پر کردن بطری ها ، تزریق شربت Syrups ، تزریق کنستانتره های میوه جات

دوزینگ پمپ صنایع نیشکر:
اسیدشویی ، در مراحل تمیز کردن (تزریق اسید)
سودسوز آور یا کاستیک ، در شستشو و تمیزکاری اثرات شربت ها (تزریق کاستیک)
سیستم های تصفیه آب و فاضلاب ضایع قند و شکر

دوزینگ پمپ صنایع شیمیایی و دوزینگ پمپ پتروشیمی:
تزریق انواع اسیدها ، سولفوریك ، نیتریک و … جهت تنظیم PH یا پلیمریزاسیون
تزریق رنگ ها (Paints & Dyes) به بنزین
تزریق Anti Knock و الکل به بنزین
پمپ تزریق کلر

دوزینگ پمپ صنایع چوب و دوزینگ پمپ کاغذ:
تزریق دی اکسید تیتانیوم در تولید کاغذهای نازک
تزریق مخلوط Kaolinic به عنوان پرکننده و فیلر کاغذ
تزریق رزین Resin جهت افزایش مقاومت کاغذ در برابر نفوذ آب
تزریق کلر جهت سفید کنندگی
تزریق رنگ

دوزینگ پمپ صنایع دارویی:
جهت تزریق دوز مشخص از سیال در پروسه های مختلف

دوزینگ پمپ صنایع شیمیایی:
جهت تزریق انواع مواد شیمیایی، حلال ها
و همچنين در صنایع نساجی، تهویه و تبرید، صنایع الکترونیک، ورق های گالوانیزه، استخرها
.سیستم های تصفیه آب و فاضلاب Water & Wastewater Treatment
.در سیستم های تصفیه آب ورودی به بویلرها و دیگهای بخار و تزریق مواد جهت تنظیم PH و جلوگیری در برابر خوردگی
.هیپوکلریت سدیم (Naocl) آب ژاول یا وایتکس جهت تجهیزات مصرفی در صنعت آب و درون خطوط لوله، گندزدایی آب
.آلومینیوم سولفات (Aluminium Sulfate)، هیدروکسید سولفات آلومینیوم کلراید جهت انعقاد
.آنتی اسکالانت (Antiscalant) ، جهت جلوگیری از رسوب در سیستم های RO
.اسیدها و مواد قلیایی برای کنترل PH
. پرمنگنات پتاسیم برای از بین بردن منگنز و آهن
.پلی فسفات جهت گرفتن سختی آب
.Lime Milk شیر آهک جهت کنترل PH
.بیوسولفات سدیم برای از بین بردن اکسیژن محلول در آب
. جوش شیرین یا سودسوز آور، کاستیک (هیدروکسید سدیم Castic or NAOH) جهت حذف سیانید و مواد فلزی محلول در آب و تنظیم ‌PH
.پمپ تزریق کلر

انواع و متعلقات دوزینگ پمپ کدامند

دوزینگ پمپ ها دسته ای از الکتروپمپ ها با نرخ جریان سیال و دبی بسیار پایینی هستند بگونه ای که دیمانسیون دبی برای آنها گاها بجای گالن در دقیقه بر حسب گالن در روز سنجیده میشود هر چند که میزان دبی دوزینگ پمپ قابل تنظیم می باشد. اغلب دوزینگ پمپ های جدید با سیستم دیافراگمی کار می کنند هر چند طراحی های قدیمی تر این الکتروپمپ ها از نوع پلانجری بوده است. در دوزینگ پمپ ها دیافراگم از طریق سولنوئید ها، نیروهای مکانیکی و یا هیدرولیکی تحریک میشود. برخی از دوزینگ پمپ ها از سیستم کنترل سرعت برای کنترل میزان دبی خروجی استفاده می کنند حال آنکه برخی دیگر دارای قابلیت تنظیم طول درگیری و چک ولو های ورودی و خروجی برای کنترل میزان جریان و دبی می باشند.

قیمت دوزینگ پمپ

دوزینگ پمپ ها در دسته الکتروپمپ های کوچک و سبک قرار دارند بنابراین دقت، برند و کشور سازنده نقش بسیار مهمی در قیمت دوزینگ پمپ ها دارد. در سبک ترین حالت و برای کاربری های کوچک خانگی در ضریب کاری و دقت متوسط قیمت دوزینگ پمپ چینی با دبی انتقال سیال0.48-15 لیتر در ساعت و هد حداکثری 180 متر و دارای توان متوسط 12 الی 30 وات از جنس پلی پروپیلن در بازار قیمتی بین 40 - 60 دلار دارد. قیمت دوزینگ پمپ با برند های معتبر ایتالیایی و دارای توان و دقت بالا با دبی حداکثری 50 لیتر در ساعت و توان حداکثری 65 وات تک فاز با فرکانس کاری 50 هرتز و فشار کاری حداکثری 16 بار bar قابل استفاده با اسید، آلکالین ها و مواد استریلیزه و با فرکانس 120/140/160 حدود 400 دلار قیمت دارد.

عیب یابی در عملکرد دوزینگ پمپ ها

از آنجایی که دوزینگ پمپ ها وظیفه تغذیه میزان ثابت و مشخصی از یک سیال را به جریان کلی دارند عمدم عملکرد صحیح آنها می تواند سبب دستیابی به ترکیب نهایی سیال مورد نظر شود. اختلال در عملکرد دوزینگ پمپ می تواند دلایل مختلفی داشته و در نهایت سبب از کار افتادگی دوزینگ پمپ، لرزش در عملکرد، افزایش دمای کیت کنترل، قطعی در پمپاژ سیال و یا پدید کاویتاسیون گردد.

یکی از مهمترین دلایل عدم عملکرد صحیح دوزینگ پمپ ها وجود نشتی در قسمت مکش می باشد که سبب کاهش دبی پمپاژ شده توسط دوزینگ پمپ می گردد. انتخاب نا صحیح توان و قابلیت مکش و پمپاژ دوزینگ پمپ ها که قابلیت مکش مناسب سیال از ارتفاعی مشخص را نداشته باشند از دیگر دلایل عملکرد نا صحیح دوزینگ پمپ ها محسوب می شود. از این رو استفاده از توان درست و دریافت مشاوره قبل از خرید و بکارگیری دوزینگ پمپ ها امری مهم محسوب می شود. ایجاد نشتی در سیل ها و آب بند ها و شکستگی سری نیز از دیگر اختلالات در عملکرد دوزینگ پمپ ها محسوب می شوند. دقت داشته باشید که افت ولتاژ نیز پس از بررسی موارد بالا از دیگر مواردی است که می تواند سبب عدم عملکرد صحیح دوزینگ پمپ ها شود.

TEL : 021-33116613 | 33961181
Fax : 021-33947858
Email: info [at] sanataria.ir
Web: www.sanataria.ir

© Copy right 2024 | All ights Reserved | Aria Sanat Corporation