نحوه عملکرد دوزینگ پمپ
بسته به برند تولید کننده و مدل دوزینگ پمپ ها دارای عملکرد متفاوتی هستند. اما آنچه در میان تمام آنها مشترک است مکش میزان مشخص و اندازه گیری شده از مواد شیمیایی و تزریق آن به داخل خط لوله جریان می باشد. برای انجام این فرایند بصورت کامل اجزایی وجود دارند که بصورت هماهنگ با اجزای دوزینگ پمپ عمل می کنند که عبارتند از:
1. تانک یا ظرف نگهدارنده مواد شیمیایی که تزریق می شود
2. شیر پایینی که در واقع یک شیر یک طرفه است و بر روی خط لوله در مرحله مکش قرار دارد. این شیر متصل به وزنه ای است تا آن را در قسمت پایینی درام نگه دارد و گاهی نیز مجهز به یک زنگ هشدار برای اطلاع از خالی شدن تانک مواد شیمیایی می باشد.
3. خط لوله جریان متصل به دوزینگ پمپ که اغلب یا از جنس پلی اتیلن می باشد و یا از جنس PVC و یا در مواردی از جنس شلنگ های تقویت شده. در مواردی که از سیال در دمای بسیار بالا و یا در فشار بسیار بالا استفاده شده باشد این لوله های متصل به الکتروپمپ از جنس استنلس استیل نیز می توانند انتخاب شوند. بر روی این لوله های خطوط جریان سیال ممکن است انواع حسگر ها و شمارنده ها، آزاد کننده فشار، تخلیه گر هوا و دیگر اجزای هیدرولیکی نیز نصب شده باشد.
4. انژکتور دوزینگ پمپ: این شیر انژکتور در واقع یک شیر یک ظرفه می باشد تا زمانیکیه فشار سیال در خط لوله جریان زیاد است بر این فشار غلبه کرده و میزان مشخص سیال در زمان مشخص به داحل خط لوله پمپاژ شود.
به جزو اجزا و موارد اصلی متعلیقات دیگری نیز برای دوزینگ پمپ ها می توان قائل شد که با افزایش کارایی و توان آنها می انجامد. در این دسته می توان به سیستم های کنترل که به بررسی میزان دقیق سیال پمپاژ شده و در زمان دقیق برنامه ریزی شده می پردازد اشاره نمود.
دوزینگ پمپ