الکتروموتور

آریا صنعت نوین وارد کننده و عرضه کننده انواع الکتروموتور های صنعتی شامل الکتروموتور های ترمز دار، دو سرعته، کولری، دریایی، سرو، انواع الکتروموتور های AC , DC. الکتروموتور یک ماشین الکتریکی است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. بیشتر الکتروموتورها از طریق یک تعامل بین میدان مغناطیسی و جریان الکتریکی به منظور ایجاد یک حرکت دورانی در شفت عمل می کنند. الکتروموتورها هم قابلیت کار کردن با جریان الکتریکی ثابت DC با بکار گیری باتری، موتور ماشین و رکتیفایر و همچنین قابلیت کار با جریات متناوب AC مانند ژنراتور برق و اینورتر را دارند. یک ژانراتور یا مولد برق شباهت های بسیاری با الکتروموتور دارد اما در واقع در جهت عکس آن عمل می کند. بدین ترتیب که بر خلاف الکتروموتور مولد برق یا ژنراتور انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند.

دسته بندی الکتروموتورها

الکتروموتورها را بر مبنای فاکتور های مختلفی دسته بندی می کنند. از جمله فاکتور های اصلی بکار رفته در دسته بندی الکتروموتور ها عبارتند از نوع نیروی محرک و منبع انرژی، ساختار داخلی، نوع کاربری و نوع نیروی خروجی که دارند. مضاف بر الکتروموتور با نیروی محرک AC , DC الکتروموتور میتواند دارای جاروبک و بدون جاروبک باشد، بصورت تک فاز و سه فاز باشد، هوا خنک و مایع خنک باشد. الکتروموتورهای با کاربری عمومی و ابعاد عمومی در صنایع مختلف برای ایجاد حرکت مکانیکی (معمولا دورانی) مورد استفاده قرار می گیرند. آز الکتروموتور های بسیار بزرگ در جلو راندن کشتی ها، کمپرس خطوط لوله انتقال و به حرکت در آوردن پره های پمپ های سنگین با توان بالاتر از 100 مگاوات استفاده میشود. الکتروموتور ها در فن ها، دمنده ها، پمپ هاابزار آلات مکانیکی، لوازم خانگی، استفاده میشوند. الکتروموتور های مینیاتوری حتی در ساعت ها نیز بکار گرفته میشوند. آریا صنعت وارد کننده انواع الکتروموتور و عرضه کننده توان های مختلف الکتروموتور های تولیدی داخلی همراه با ضمانت می باشد. همچنین آریا صنعت ارائه دهنده مشاوره خرید الکتروموتور، استعلام قیمت الکتروموتور و مشاوره فنی رایگان در مورد انتخاب مناسب این قطعه صنعتی می باشد.

الکتروموتور آسنکرون
الکتروموتور آسنکرون
الکتروموتور معمولی (TEFC)
الکتروموتور معمولی (TEFC)
الکتروموتور ضد انفجارEEX
الکتروموتور ضد انفجارEEX
الکتروموتور دو سرعته
الکتروموتور دو سرعته
الکتروموتور اسلیپ رینگ
الکتروموتور اسلیپ رینگ
الکتروموتوردالاندر
الکتروموتوردالاندر
الکتروموتور دریایی
الکتروموتور دریایی
الکتروموتورکولری
الکتروموتورکولری
الکتروموتور ترمزدار
الکتروموتور ترمزدار
الکتروموتور دو دور
الکتروموتور دو دور
الکتروموتور LAFERT
الکتروموتور LAFERT
الکتروموتور سه فاز
الکتروموتور سه فاز

اجزای اصلی الکتروموتور

یکی از مشخصه های ویژه الکتروموتور ها این است که دارای اجزای محدودی هستند در مقایسه با موتورهای احتراق داخلی با توجه به اینکه خروجی هر دو دوران شافت است. در الکتروموتور ها بخش متحرک که با حرکت دورانی خود سبب گردش محور شافت میشود روتور نام دارد که وظبفه تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی را بر عهده دارد. یکی از تحولات شگرف در تاریخ تولید الکتروموتور یافتن راهکاری برای گردش متداوم و بدون تغییر سرعت روتور بوده است. الکتروموتور های امروزه قابلیت تولید میزان بسیار بالایی نیروی گشتاور را دارند. اجزای اصلی ساختمان الکتروموتور ها عبارتند از:


  • فریم بیرونی: یک لایه فولادی یا آلیاژی بیرونی اکتروموتور که وضیفه نگهداشتن اجزای داخلی را دارد. نوع متریال و طراحی فریم نقشی موثر در خنک کاری و مقاومت خارجی الکتروموتور دارد.
  • شافت مرکزی: این قطعه که در واقع مغزی الکتروموتور است و گشتاور حاصل از عملکرد الکتروموتور توسط آن به بیرون انتقال پیدا می کند.
  • استاتور: این قطعه که در واقع یا آهنربای دائمی است و یا آهنربای الکتریکی وظیفه ایجاد میدان الکترومغناطیسی را در الکتروموتور ایفا می کند. استاتور ها بصورت ترکیبی با یک سیم پیچ که معمولا از جنس سیم های مسی هستند کار می کنند.
  • سوییچ: یکی از قطعاتی که در نزدیکی استاتور واقع شده است سوییچ است که وظیفه تغییر جهت جریان در الکتروموتور را دارد. سوییچ ها جزو اجزای دوار و متحرک الکتروموتور محسوب میشوند.
  • اتصالات برس: برس ها که در اتصال کامل با سوییچ الکتروموتور هستند نقش تکمیل کننده مسیر جریان عبوری از سوییچ را ایفا می کنند.
  • بلبرینگ: در الکتروموتور ها بلبرینگ ها که نقش تعلیق بار را ایفا می کنند همراه با کاهش اصطکاک در نزدیکی شافت خروجی الکتروموتور واقع شده اند. استفاده از بلبرینگ سبب گردش روتور الکتروموتور با حداقل اصطکاک و جلوگیری از حرکات ناگهانی گریز از مرکز می شود.
  • آرموتور: قلب الکتروموتور را آرموتور تشکیل میدهد که بخش حامل جریان بوده و بصورت هماهنگ با استاتور یا آهنربا عمل کرده و حرکت دورانی را بوجود می آورد.
  • براکت خروجی: در بخش خروجی الکتروموتور مانند یک رینگ سوراخدار عمل می کند که نگهدارنده شافت مرکزی در خروجی الکتروموتور است.

انواع الکترو موتور:

شرکت آریا صنعت عرضه کننده انواع الکتروموتور:
الکتروموتور تکفاز خازن دائم (CR) - رله ای
الکتروموتور تکفاز خازن استارت - خازن دائم (CRS) - کلاچدار
الکتروموتور سه فاز آلومینیومی
الکتروموتور سه فاز چدنی
الکتروموتور و پمپ کولری
الکتروپمپ صنعتی ( پمپ آب و صابون )
الکتروموتور سه فاز سنگین
الکتروموتور های شناور آب خنک قابل سیم پیچی
الکتروموتور های عمودی VHS
الکتروموتور 3000 دور سه فاز
الکتروموتور 1400 دور سه فاز
الکتروموتور 900 دور سه فاز
الکتروموتور 700 دور سه فاز
الکتروموتور ترمزدار 1400 دور سه فاز
الکتروموتور 1400 دور هالوشافت
الکتروموتور 1400 سه فاز ضد انفجار EXT3
الکتروموتور 3000 دور سه فاز ضدانفجار EX T3
الکتروموتور 3000 دور تک فاز کلاچ دار
الکتروموتور 3000 دور تک فاز بدون کلاچ
الکتروموتور 1400 دور تک فاز کلاچ دار
الکتروموتور 1400 دور تکفاز بدون کلاچ
الکتروموتور 900 دور تکفاز بدون کلاچ
الکترو موتور تخت
الکتروموتور شافت بلند 1400 دور
الکتروموتور شافت بلند 1400 دور سه فاز
فلنچ

قیمت الکتروموتور

قیمت الکتروموتور ها نیز مانند دیگر اجزای اتوماسیون صنعتی تحت تاثیر عوامل متعددی قرار دارد که برخی از آنها تاثیر پر رنگ تر و برخی دیگر تاثیر اندکی در قیمت الکتروموتور دارند. از آنجا که ساختمان و نحوه کاری الکتروموتور ها تا اندازه زیادی با یکدیگر شباهت دارند از این رو قیمت الکتروموتور ها در انواع مختلف در صورتیکه توان و برند مشابهی داشته باشند می بایست دارای تغییرات اندکی باشد. فاکتور های اصلی موثر بر قیمت الکتروموتور ها را می توان به شرح زیر دسته بندی نمود:


  • قابلیت های کاری الکتروموتور: از مهمترین عوامل تعیین کننده قیمت الکتروموتور ها توان کاری و دور خروجی آنها می باشد. تک فاز یا 3 فاز بودن الکتروموتور، میزان توان خروجی بر حسب kw یا hp اسب بخار و مصرف بهینه انرژی از جمله این موارد هستند.
  • برند تولید کننده: مانند هر قطعه صنعتی دیگر برند تولید کننده الکتروموتور ها نیز نشانی از طول عمر و دوام کاری، راندمان و توان کاری و قابلیت های استحکام محیطی و دمایی هستند و قیمت الکتروموتور هایی با برند های معتبر مانند ABB , ROSSI نسبت به برند های چینی تا چند برابر بالاتر است. الکتروموتور LAFERT نیز که از برند های مطرح می باشد دارای قیمت بالایی در بازار می باشد.
  • نوع و متعلقات: نوع الکتروموتور خود بیانگر قابلیت آن نیز می باشد و از این رو الکتروموتور های دو دور و دالاندر با توجه به قابلیت بالاتر دارای قیمت بالاتری نیز هستند.

علاوه بر موارد یاد شده در بالا در صورتیکه آپشن ها و متعلقاتی بر روی الکتروموتور نصب شود مانند الکتروموتور ترمزدار که دارای یک کیت اضافی می باشد و یا قابلیت هایی چون ضد اشتعال و ضد جرقه بودن سبب بالا رفتن قیمت الکتروموتور می شوند. بعنوان مثال قیمت یک الکتروموتور 30 آمپر A از نوع 3 فاز، دارای بدنه ای از جنس چدن، دارای دور 1460 rpm، با توان 15 Kw کیلو وات، ترمزدار، با فرکانس کاری 50 هرتز و دارای استاندارد CE تولید کشور چین در بازار حدود 450-500 دلار می باشد.

عملکرد و کاربری الکتروموتور های دو سرعته

الکتروموتور های دو سرعته نوعی اقتصادی از موتور های الکتریکی هستند که نه تنها به کاهش هزینه ها می انجامند بلکه طول عمر بالاتری نیز نسبت به نوع ساده الکتروموتور دارند. این موتور های الکتریکی اغلب دارای یک سرعت عملکرد و یک سرعت پایین که در شروع کار الکتروموتور استفاده می شود می باشند. بدون نیاز به کانورتر و مبدل الکتروموتور های دو سرعته قابلیت به حرکت در آوردن فن ها، پمپ ها، جرثقیل ها و ماشین های صنعتی دیگر را در دو سرعت مختلف دارند. بعنوان مثال از الکتروموتور دو سرعته در اتصال جرثقیل های سقفی دو سرعته استفاده می شود که از سرعت پایین آنها برای قرار دادن قطعات در موقعیت بسیار دقیق استفاده می شود.

الکتروموتور دالاندر، چند قطبی یا دو سرعته در واقع قابلیت ارائه شافت دوار خروجی با چند سرعت دورانی مختلف را با تغییر در اتصال الکتریکی و درگیر کردن قطب های مختلف داراست. بسته به سیم پیچ استاتور، الکتروموتور دالاندر ممکن است دارای گشتاور ثابت یا متغیر باشد. بر اثر تحقیقات Robert Dahlander خالق الکتروموتور های دالاندر تعویض قطب در یک الکتروموتور سرعت خروجی را کاهش می دهد.

الکتروموتور های دو سرعته برای کار کردن با دو و گاهی سه سرعت ثابت در نظر گرفته شده اند که می توانند به جلو و عقب سوئیچ شوند. تعداد نسبی جفت قطب موتور، سرعت را تعیین می کند. این موتور ها یک جایگزین مقرون به صرفه برای اینورترهای فرکانس هستند زیرا ممکن است در ماشین آلات و سیستم های صنعتی با دو یا سه سرعت کار کنند. با یک موتور دو سرعته، سرعت و قدرت را می توان به راحتی با نیازهای برنامه تنظیم کرد، که منجر به صرفه جویی قابل توجهی در انرژی می شود. مصرف برق و انتشار CO2 هر دو ممکن است با کاهش سرعت موتور کاهش یابد.

عیب یابی از الکتروموتور ها (5 دلیل عمده خرابی الکتروموتور)

مانند هر وسیله مکانیکی، یک الکتروموتور می تواند از طیف وسیعی از مشکلات از جمله قطعات داخلی آسیب دیده تا آسیب های ناشی از قرار گرفتن در معرض آلودگی رنج ببرد. در حقیقت، دلایل مختلفی وجود دارد که می تواند باعث اختلال در عملکرد الکتروموتور شود. اما برای کمک به شما در رسیدگی و درک رایج‌ترین خرابی‌های موتور الکتریکی، فهرستی از مسائل روزمره ارائه کرده‌ایم که با کمک گرفتن از یک متخصص به بهترین وجه برطرف می‌شوند. این فاکتور ها بعنوان 5 دلیل عمده خرابی الکتروموتور بررسی می شوند.

  • گرم شدن بیش از حد الکتروموتور: الکتروموتور ها بصورت طبیعی بر اثر گردش و اصطکاک حرارت تولید می کنند. این حرارت بصورت طبیعی نمی بایست اشکالی در عملکرد الکتروموتور پدید آورد. چیزی که اکثر مردم نمی دانند این است که حتی چند درجه گرمای اضافی در داخل موتور می تواند برای از بین بردن برخی از عناصر مهم موتور شما کافی باشد. نمونه هایی از این می تواند شامل قطعاتی مانند بلبرینگ و روتور باشد. افزایش دمای عملکرد محیطی در مجاورت دیگر ماشین ها و عدم عملکرد صحیح یاتاقان برینگ ها می تواند از دلایل افزایش دمای عملکرد الکتروموتور باشد.
  • نوسانات برق اتصالی الکتروموتور: همه دستگاه های الکتریکی برای عملکرد صحیح نیاز به مقدار مشخصی نیرو دارند، و این در مورد الکتروموتور ها نیز صادق است. اگر مقدار انرژی الکتریکی ورودی بهدستگاه از حد مجاز دستگاه یا موتور خاص فراتر رود، احتمال خرابی دستگاه بسیار زیاد است. این اغلب افزایش قدرت نامیده می شود. برای جلوگیری از این امر، بسیاری از سازمان‌ها درایوهای سرعت متغیر را نصب می‌کنند تا آسیب‌های ناشی از نوسانات غیرمنتظره برق را کاهش دهند.
  • صدمات وارده بر برینگ و یاتاقان الکتروموتور: بلبرینگ، رولبرینگ و یاتاقان نقش کاهنده اصطکاک را در اتصال شافت مرکزی الکتروموتور ایفا می کنند. با این وجود طی عملکرد طولانی مدت این اتصالات دچار سایش و خوردگی می شوند و عدم تعویض به موقع آنها سبب افزایش بار، افزایش نوسانات و ارتعاش و خرابی موتور الکتریکی می شود. به گفته کارشناسان، تا 13 درصد از خرابی های الکتروموتور ناشی از خرابی بلبرینگ است. برای مشخص کردن علائم آسیب یا خرابی در مراحل اولیه، باید لرزش بیش از حد در موتور را بررسی کنید. این یک راه عالی برای ارزیابی آسیب یاتاقان قبل از تأثیر قابل توجهی بر عملکرد کلی موتور الکتریکی شما است.
  • قرار گیری الکتروموتور در معرض رطوبت: الکتروموتور و در کل هر ماشین الکتریکی دیگری با برق و آب میانه خوبی ندارند. هر چند یافتن مکانی برای اتصال الکتروموتور که عاری از رطوبت باشد کار دشواری است اما کاهش رطوبت یا انتخاب مکان هایی با حداقل رطوبت از آسیب به روکش های سیم و دیگر اجزای الکتروموتور جلوگیری می کند.
  • یکنواختی در جریان و ولتاژ: هارمونیک ها، که ولتاژها و جریان های الکتریکی در یک سیستم هستند، می توانند مشکل مهمی در مورد سیستم الکتریکی شما باشند. این مسائل به هر گونه منبع ناخواسته ولتاژ متناوب فرکانس بالا که ممکن است عملکرد موتور را مختل کند، اشاره دارد. از آنجایی که موتور نمی تواند از این انرژی اضافی به طور موثر استفاده کند، در سیم پیچ ها و یاتاقان ها توزیع می شود که باعث تلفات انرژی داخلی می شود.

هنگامی که صحبت از تعمیر و نگهداری موتور شما می شود، آلودگی نیز یک مشکل رایج است. آلاینده ها همه جا هستند و به شکل خاک، گرد و غبار و مواد ساینده ظاهر می شوند. متأسفانه وقتی این مواد وارد قسمت های داخلی الکتروموتور می شوند، باعث خوردگی اضافی شده و به مرور زمان سایش ایجاد می کنند.

TEL : 021-33116613 | 33961181
Fax : 021-33947858
Email: info [at] sanataria.ir
Web: www.sanataria.ir

© Copy right 2024 | All ights Reserved | Aria Sanat Corporation